Predavanje o izgradnji digitalnog identiteta za učenike Mašinsko elektro-tehničke škole

Izgradnja identiteta je jako bitna stvar. U današnje vreme je jako važno na pravilan način graditi i svoj „digitalni“ identitet jer internet polako ulazi u sve pore našeg društva

Digitalni identitet
Internet predstavlja svetsku bazu podataka gde se informacije arhiviraju i ne mogu se baš tako lako izbrisati. Zato je važno na vreme početi sa pametnim gradjenjem online reputacije.

Mašinsko elektro-tehnička škola, u saradnji sa Borskom internet organizacijom BITNO, organizovala je predavanje za buduće admistratore računarskih mreža o važnosti izgradnje digitalnog identiteta i, možda još važnije, kako ga graditi na pravilan način.

Ovo odeljenje je ogledno odeljenje i prvi put je upisano u našoj školi. Deca su jako zainterosovana za rad, veoma su društvena i komunikativna i smatramo da će im ovakvi programi mnogo značiti u daljem usavršavanju

rekao nam je Milan Petrović, profesor u Mašinsko elektro-tehničkoj školi, i dodao

Ovo predavanje je jako važno zato što učenici ove škole nemaju predmete društvenog tipa, kao što je kultura komunikacije ili slično, a imaju jako dobro tehničko znanje. Na ovaj način pokušavamo da spojimo to njihovo tehničko znanje sa društvenim znanjem koje imaju članovi BITNO organizacije i istovremeno učinimo da se svi učesnici osećaju društveno korisnim.

Predavanje je održao Vladimir Stanković, direktor osnovne škole Djura Jakšić iz Krivelja i član Borske internet organizacije, na internetu poznat kao Deda Bor.

Graditi identitet je nešto našta itekako možemo i moramo da utičemo. U vreme FaceBook-a i ostalih društvenih mreža na internetu, ostavljamo tragove i njima stvaramo sliku o sebi pred celim svetom. Zato je od izuzetnog značaja da svi delovi naše slike budu od lepih delova koji će u celini predstavljati naš lik na najlepši mogući način. Ali to podrazumeva iskrenost, istrajnost i idejnost, podrazumeva odredjeno vreme i redovno umrežavanje

kazao nam je gospodin Stanković i zaključio

Učenicima je sugerisano na koji način mogu i treba da iskoriste sve internet alate kako bi učili , napredovali i pravili svoju digitalnu sliku zbog koje će kasnije lakše doći do kvalitetnog poslodavca, do poslova i ljudi od značaja i interesa.

Ovo je samo početak saradnje izmedju MEŠ i BITNO i u narednom periodu se planiraju dalje aktivnosti koje će učenicima omogućiti lakše sazrevanje u digitalnom svetu i lakše prihvatanje novih tehnologija, rekli su nam organizatori ovog predavanja.

 

Foto: http://www.livno-online.com