Predizborna tišina u Boru

U Boru je sinoć u ponoć počela predizborna tišina uoči vanrednih lokalnih izbora u Boru i trajaće do zatvaranja biračkih mesta u nedelju u 20 časova. Vanredni izbori za odbornike u Skupštini opštine Bor biće održani u nedelju, 20. juna, a za 35 odborničkih mesta, liste kandidata podnelo je 11 partija, koalicija i grupa građana.

predizborna-tisina-v

Opštinska izborna komisija potvrdila je liste Koalicije „Za evropski Bor“, koju čine Demokratska stranka, Srpski pokret obnove, Vlaška stranka i Demohrišćanska stranka Srbije i Koalicije u kojoj su Srpska napredna stranka, Nova Srbija, Pokret socijalista, GG Vlasi Krajine i Vlaški pokret ujedinjenja. Na izborima će učestvovati i Koalicija Ujedinjeni regioni Srbije, Socijaldemokratska partija Srbije, Koalicija Vlaška demokratska stranka Srbije – Romska partija, i Koalicija Zelena ekološka partija, Zeleni, Socijaldemokratska unija.

Izborna komisija prihvatila je i liste kandidata Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije, Liberalno-demokratske partije, SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija, GG Borski pokret i stranke Zeleni Srbije. Tokom višenedeljne predizborne kampanje, Bor su posetili gotovo svi ministri u Vladi Srbije, lideri opozicije, ali i predsednik Srbije Boris Tadić.

Predizborna obećanja Boranima uglavnom su se ticala očuvanja i unapređenja tehnologije u Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor, u kojem radi najveći broj žitelja ovog rudarskog grada. Najčešći gost Borana bio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, koji na izborima nastupa pod nazivom Ujedinjeni regioni Srbije, a kome pripada i partija gradonačelnika Zaječara, Boška Ničića. Dinkić je u ovaj grad dolazio više puta, obilazio je sela, susretao se sa Boranima na šetalištu, a potom i zasvirao gitaru mladima na koncertu u noćnom klubu „Harizma“.

(Glas javnosti)