Predloženo ponovno uvođenje vanredne situacije u Boru

Stručno-operativni tim za higijensko-epidemiološke mere predložio je uvođenje vanredne situacije na teritoriji grada Bora o čemu bi sutra trebao da se izjasni Gradski štab za vanredne situacije.

Tim sastavljen od epidemiologa i direktora zdravstvenih institucija u Boru analizirao je na današnjoj sednici aktuelnu epidemijsku situaciju, koja je ocenjana kao “nesigurna“.

U prethodna 24 sata u Boru je koronavirus potvrđen kod još četiri osobe, po dve ženskog i muškog pola. Jedna zaražena osoba ima 19 godina, dok su ostale starosti od 40 do 52 godine.

“Svi su sa blažim simtomima i pod terapijom. Epidemiolog im je odredio izolaciju u kućnim uslovima u narednih 14 dana uz stalne konsultacije i lekarski nadzor”, kazala je dr Javorka Stankulić.

Dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru rekao je da je na Grudnom odelenju ove zdravstvene ustanove trenutno 14 pacijenta, od čega je sedmoro pozitivno na koronavirus, dok se za još petoro očekuju rezultati.

On je apelovao na Borane da slave koje predstoje ne obeležavaju masovnim okupljanjima “kako talas koji nas očekuje ne bi učinili većim i težim“.

Na konferenciji za medije, koja je održana nakon sastanka, rečeno je da je broj pregleda u kovid ambulanti povećan, kao i da je primećeno da se mere koje je republički Krizni štab naložio sve manje poštuju.

Zbog toga je odlučeno da se Štabu za vanredne situacije grada Bora predloži ponovno uvođenje vanredne situacije, rečeno je u obraćanju javnosti.