Predstava „Balon” u utorak, 4. oktobra u sali Muzičke škole u Boru

Povodom obeležavanja Dana grada Bora, u utorak, 4. oktobra, Ustanova „Centar za kulturu grada Bora” organizuje predstavu „Balon” teatra „Vuk”.

Jesenja pozorišna sezona počeće predstavom „Balon” po tekstu Mate Matišića u režiji Monike Romić, koja će biti izvedena u utorak, 4. oktobra u sali Muzičke škole u Boru sa početkom u 20 časova.

Cena ulaznice je 500 dinara, a ista se može kupiti na blagajni Ustanove „Centar za kulturu grada Bora” u ponedeljak, 3. oktobra od 8 do 14 časova i na sam dan održavanja predstave, u utorak, 4. oktobra od 18 časova.

Predstava počinje uobičajenim jutrom u životu bračnog glumačkog para, kada im na vrata dolazi novi komšija sa molbom da njegovoj ženi, umesto psihoterapeuta, pomogne baš on, glumac kojeg ona obožava, da proba bar jednom da je nasmeje i oraspoloži, ne bi li na tren zaboravila na životne probleme.

Glumac odlazi nevoljno ali ipak počinje da igra predstavu samo za nju, stvara magiju u kojoj se pojavljuju neverovatni likovi i uvlači je u tu uzbudljivu, još neverovatniju priču – predstava za komšinicu ubrzo postaje alegorija savremenog društva. Ona je vrlo pomno prati sve vreme držeći naduvan balon u rukama.