Predstava „Dr“ po komadu Branislava Nušića pred borskom publikom

U četvrtak, 14. decembra, borska pozorišna publika imaće priliku da uživa u izvođenju kultne komedije „Dr“ Branislava Nušića, koja će biti izvedena na sceni Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ s početkom u 19 sati.

Branislav Nušić, kao vrhunski poznavalac srpskog mentaliteta, ostavio je neizbrisiv trag u domaćoj književnosti. Njegovi komadi ostaju aktuelni i duhoviti već više od 140 godina.

„Dr“ na izrazito duhovit način prikazuje porodicu jednog imućnog čoveka, koji po svaku cenu želi da od lenjog i bahatog sina napravi doktora filozofije koji je diplomu stekao u Švajcarskoj. Njegov san se polako urušava kad iz Švajcarske stigne profesor sa Univerziteta , ali i još jedno iznenađenje, po imenu Pepika.

Dramatizaciju i režiju potpisuje Vesna Stanković. Glavna uloga pripala je Vladanu Gajeviću (Života), u podeli su i Miljana Kravić, kao i troje mladih, ali već afirmisanih glumaca: Jovana Milovanović, Nemanja Stamatović i Ognjen Nikola Radulović.

Ulaznice po ceni od 500 dinara biće u prodaji od ponedeljka, 11. decembra. Mogu se kupiti na blagajni Ustanove „Centra za kulturu grada Bora“ od 8 do 14 sati radnim danima, dok će na dan predstave biti moguća kupovina od 18 sati.