Predstava “Indigo” [NAJAVA]

Na dan žena, 8. marta, u bioskopu “Zvezda”, sa početkom u 18 časova, biće izvedena predstava “Indigo” režisera Branislava Lečića. Uloge u predstavi igraju Danica Maksimović, Marija Vicković i Branislav Lečić. Cena ulaznice je 500 dinara.   

Predstava Indigo

Po tekstu Duška Premovića

Režija: Branislav Lečić

Muzika i songovi: Saša Milošević

Igraju: Danica Maksimović, Marija Vicković, Branislav Lečić

Koprodukcija: Budva grad teatar, Smart studio i Dom omladine Beograda

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0sQG86onjLQ[/youtube]

O predstavi: U modernom društvu gde identitet nije ništa više do niz obavljenih zadataka, gde se stvari kategorišu površno i pojavno, dve žene, koje sede u zlatnom kavezu, ambiciozne, sposobne, moćne i uspešne kriju se iza ciljeva, interesa i ambicija. Deleći radno mesto, naizgled dele i sudbinu.

Drama ’’Indigo’’ je priča o savremenom svetu žena, o ženi u savremenom svetu, o prodatom, izgubljenom, naizgled nadoknađenom, preplaćenom, precenjenom, izgubljenom i vraćenom, priča o svima nama čije granice otuđenosti čvrsto stoje na horizontu liberalnog kapitalizma.

Duško Premović nas vešto vodi kroz likove čije sudbine deli veliki broj žena u savremenom društvu i ideja ovog teksta, pored etabliranja problema savremenog sistema, jeste da zapravo pokrene misao i prodrma kavez.

Ovaj komad preveden je na engleski jezik, javno čitan u Americi, a svoje prvo izvođenje imao je na festivalu “Grad teatar – Budva” 2012. godine.

(Izvor: Dom omladine)