Predstava „Večera budala“ oduševila borsku publiku [FOTO]

Protekle srede je u sali Muzičke škole u Boru odigrana urnebesna komedija pozorišta Zvezdara teatar “Večera budala”, koja na duhovit i interesantan način donosi poruku da „Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada“.

predstava-vecera-budala

U prepunoj sali Muzičke škole “Miodrag Vasiljević”, izveden obnovljen komad Fransisa Vebera “Večera budala”, u režiji Božidara Đurovića.

Glavne uloge poverene su Lanetu Gutoviću, glumcu koji tumači lik budale Pinjona i Branislavu Zeremskom koji likom Aršamboa oličava pokvarenog čoveka, čiji se život svodi samo na želju da ismejava ljude za koje misli da su budale.

Na izuzetno humorističan način, glumci su dočarali pouku predstave da se svaki pokvaren čin čoveka kad-tad istom obije o glavu.

Da publika nije krila oduševljenje govori i dugotrajan aplauz na kraju predstave i smeh koji je bio prisutan tokom čitavih sat i po vremena.

branislav-zeremski

Ponosan sam što igram u tandemu sa Lanetom Gutovićem ovako lepu i klasičnu komediju, snimljenu po filmu koji je režirao sam pisac ovog romana. Pred vama je poučna priča koja kroz smeh dočarava vrlo ozbiljnu pouku: Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada. Sam žanr realizma ja jako volim da igram, a osobito tragikomediju, odnosno život tragičan i komičan istovremeno. Upravo sam se u ovom komadu, koji ima puno realističnih ljudskih osobina, lako prepoznao i uživam u njemu, rekao je Branislav Zeremski.

Bojana Djurovic

Iako igram malu ulogu Kristine, ona je ipak vrlo bitna u ovoj komediji zabune i isterivanja pravde. U ovom komadu pravda izlazi na videlo, prepoznaju se i otkrivaju prava lica i ljudi se suočavaju sa tim, izjavila je Biljana Đurović, koja u ovom komadu tumači lik Kristine, žene koju je muž zapustio zarad ismejavanja budala na svojim večerama.

bojan-zirović

Pored ove predstave, očekujte da ćemo ponoviti predstavu „Sveti Georgije ubiva aždahu“ negde u martu mesecu i očekujte nas sa jednom ruskom komedijom koju vam sada neću otkriti. Sala je divna, a kontakt sa borskom publikom je jako dobar. Čak smo imali i prilike da posetimo Borsko jezero u jednom navratu kada smo došli, tako da veoma uživao kod vas, otkrio je za naš sajt glumac Bojan Žirović, koji ne krije oduševljenje povratkom u Bor.