Predstava za decu „Pipi i Pan u potrazi za Crvenkapom” u nedelju, 9. oktobra u sali bioskopa „Zvezda” u Boru

Predstava za decu „Pipi i Pan u potrazi za Crvenkapom” održaće se u nedelju, 9. oktobra u sali bioskopa „Zvezda”.

U organizaciji Ustanove „Centar za kulturu grada Bora”, najmlađi Borani biće u prilici da uživaju u mini mjuziklu „Pipi i Pan u potrazi za Crvenkapom” u nedelju, 9. oktobra od 13 časova u sali bioskopa „Zvezda”.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Maštoslav Bajkić, pisac za decu, poražen činjenicom da današnji mališani sve manje čitaju, nemotovisan da napiše nešto novo, donosi odluku da izbriše sve svoje stare likove, mežu kojima je i slavna Crvenkapa. Sa tom mišlju tone u san, u kojem se objavljuje uznemirujuća vest da je Crvenkapa nestala. Tada na scenu stupaju Pipi i Petar Pan, kojima kao najsmelijim od svih likova, biva poveren zadatak da je pronađu.

U uzbudljivoj detektivskoj avanturi po Nedođiji, Pipi Pan će se sresti sa gluvom i senilnom bakom, nevidljivom aždajom Žderavicom, vickastim mornarom Mikom, kapetanom Perom koji se nikada ne smeje i još po nekim likom iz Bajkićevog zaboravljenog opusa.

Kako to da je Pipi pametna a da nije išla u školu? Kako da mućnete glavom, a da je na pomerate? Zašto je potrebno upotrebljavati prave reči na pravim mestima? Zašto ne postoje glupa pitanja, već samo glupi odgovori? Zašto je Nedođija nekada bila Dođija i da li će ponovo nositi to ime? Hoće li Petar Pan i Pipi uspeti da pronađu Crvenkapu i da li će Maštoslav Bajkić nakon svog sna, dobiti inspiraciju da napiše novu bajku?