Predstavljanje programa Mladi su zakon u Boru

U četvrtak, 30. juna sa početkom u 10 časova u Sali Narodne biblioteke Bor, Može Pijade 19, mladi iz borskog okruga moći će da čuju kako da uz pomoć sredstava iz programa MLADI SU ZAKON, realizuju omladinski volonterski projekat u svom mestu ili se prijave na jedan od međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji.

mladi-su-zakon

Program Ministarstva omladine i sporta, Mladi su zakon, realizovaće Resurs centar za Zaječarski i Borski okrug, Odred izviđača “Đorđe Simeonović” Zaječar, u partnerstvu sa Timočkim omladinskim centrom.

Na promociji u Boru biće predstavljen poziv za učešće na javnom konkursu za finansiranje omladinskih volonterskih projekata na koji se mogu prijaviti registrovana i neformalna udruženja mladih u cilju podsticanja aktivizma i volonteriranja mladih u istočnoj Srbiji.

Na promociji biće predstaviljeno i 35 međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji, internet stranicu kampova www.kampovi.mis.org.rs, kao i način prijavljivanja.

Učešće na svim kampovima besplatno, a zainteresovani mogu očekivati punu podršku OI “Đorđe Simeonović”, TOC-a i Mladih istraživača Srbije prilikom prijavljivanja za kampove.

U okviru ovogodišnjeg programa MLADI SU ZAKON, uz podršku 12 Resurs centara, finansiraće se preko 180 lokalnih omladinskih volonterskih projekata u Srbiji, koje će realizovati neformalne grupe i udruženja mladih.

Cilj promocije je da skrene plažnju mladih iz zaječarskog i borskog okruga na veliki broj mogućnosti za volontiranje tokom ovog leta u našoj zemlji, bilo da otputuju u drugi kraj Srbije ili ostanu u svom mestu i realizuju omladinski volonterski projekat.

Volonterski kampovi okupiće strane i domaće volontere uzrasta od 18 do 30 godina, koji će u lokalnim zajednicama širom Srbije raditi na poslovima od javnog interesa za tu zajednicu ali istovremeno usavršiti veštine i steći prijatelje za ceo život. Ove aktivnosti su isključivo neprofitnog karaktera, a kod mladih učesnika i učesnica razvija se volonterski stav i aktivan odnos prema društvu u kom žive.

Tekst konkursa i prijavni formular možete naći na sajtu Timočkog omladinskog centra.