Predstavljanje programa Mladi su zakon u Boru

1
20

U četvrtak, 30. juna sa početkom u 10 časova u Sali Narodne biblioteke Bor, Može Pijade 19, mladi iz borskog okruga moći će da čuju kako da uz pomoć sredstava iz programa MLADI SU ZAKON, realizuju omladinski volonterski projekat u svom mestu ili se prijave na jedan od međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji.

mladi-su-zakon

Program Ministarstva omladine i sporta, Mladi su zakon, realizovaće Resurs centar za Zaječarski i Borski okrug, Odred izviđača “Đorđe Simeonović” Zaječar, u partnerstvu sa Timočkim omladinskim centrom.

Na promociji u Boru biće predstavljen poziv za učešće na javnom konkursu za finansiranje omladinskih volonterskih projekata na koji se mogu prijaviti registrovana i neformalna udruženja mladih u cilju podsticanja aktivizma i volonteriranja mladih u istočnoj Srbiji.

Na promociji biće predstaviljeno i 35 međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji, internet stranicu kampova www.kampovi.mis.org.rs, kao i način prijavljivanja.

Učešće na svim kampovima besplatno, a zainteresovani mogu očekivati punu podršku OI “Đorđe Simeonović”, TOC-a i Mladih istraživača Srbije prilikom prijavljivanja za kampove.

U okviru ovogodišnjeg programa MLADI SU ZAKON, uz podršku 12 Resurs centara, finansiraće se preko 180 lokalnih omladinskih volonterskih projekata u Srbiji, koje će realizovati neformalne grupe i udruženja mladih.

Cilj promocije je da skrene plažnju mladih iz zaječarskog i borskog okruga na veliki broj mogućnosti za volontiranje tokom ovog leta u našoj zemlji, bilo da otputuju u drugi kraj Srbije ili ostanu u svom mestu i realizuju omladinski volonterski projekat.

Volonterski kampovi okupiće strane i domaće volontere uzrasta od 18 do 30 godina, koji će u lokalnim zajednicama širom Srbije raditi na poslovima od javnog interesa za tu zajednicu ali istovremeno usavršiti veštine i steći prijatelje za ceo život. Ove aktivnosti su isključivo neprofitnog karaktera, a kod mladih učesnika i učesnica razvija se volonterski stav i aktivan odnos prema društvu u kom žive.

Tekst konkursa i prijavni formular možete naći na sajtu Timočkog omladinskog centra.

1 KOMENTAR

 1. Bravo!
  Mladi jesu zakon, i ne samo to. Mladi su Ustav!
  Mladima ne može niko ništa. Smatram da su čak jači i od sudbine. Ja, na primer, ako bi mi se ko od mladih popeo na leđa i zapevao da je zakon, bilo bi mi sve jedno. Zapevao, tako treba, mladi danas mogu samo da zapevaju, tu zapevku kako je jači i od sudbine, ja bih, ja bih sa njim zapevao. Ja bih pao ničice pred takvom pojavom. Svaki mladi je supermen. Ja se divim zakonima. Mladima.
  Svako ko je mlad i zakon R. Srbije će vam potvrditi ove moje reči. Mladi se uglavnom nalaze na zajedničkom poslu pisanja zakona na berzi rada. Tamo se pišu zakoni. Uglavnom o radu i stim u vezi. Samo nas rad i novostvorena vrednost može spasiti. Zato neka zakon budu mladi. Što mlađi. Ma najmlađi. Ali. dragi Borani, na drugim mestima, pomalo, ali izvesno je, zakon se potkopava. Neko opstruiše zakon. Ima nekih bezobraznih pojedinaca koji mlade ne zarezuju ni za suvu šljivu to jest ne šljivošu ih, a to je za opštu osudu. Imam utisak da se zakoni ne poštuju i da mladi zakonopisci počinju da se nerviraju. To nije dobro. Oni znaju da svaki zakon ima po koju rupu. I u tu rupu im nešto smeste, uguraju im a posle se to teško izgurava. Uvale im virus, trojanac, karpelja. Mladi protiv toga nisu pelcovani.
  A znate li zašto je to tako? Ja sa ogromnim iskustvom tumača Ustava to tek sad svhvatam.
  Mladima to jest Zakonu matorci odnosno mi, su podvalili. Umesto da im kao naše naslednike zemlju damo mi smo im je prodali i oni iako su zakom moraju da se zadužuju u švajcarcima i ostaloj valuti da se razduže. To nije fer prema zakonu. Odnosno prema mladima.
  U nešem lepo uređenom gradu i našoj zemlji zna se, mladi i zdravi rade. Stari i bolesni se leče. To je dobar poredak. To je vrlo demokratski jer smo Vrlo demokratska Republika Srbija.
  Ali svaki zakon zna da ruka zakona, i to ona produžena koju ponekad zovu i motka ima dva kraja. Jedan kraj zapravo nije čist, i usuđujem se da primetim pomalo se oseća. Da smrdi.
  Mislim, stvarno…

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here