Predstavljeni planovi regulacije planina Crni vrh i Stol [VIDEO]

0
99

Na dve planinske lepotice biće sprečena divlja gradnja, već će se sve odvijati po planskim dokumentima koji su predstavljeni u velikoj sali opštine Bor.

Na ovoj javnoj raspravi zainteresovani građani, ali i privredni subjekti mogli su da vide predložena rešenja regulacije ovih područja, ali i da daju svoje sugestije i ideje.

Opština Bor mora voditi računa o svojim turističkim biserima i potencijalima, pa su ovakve prezentacije i javne rasprave dobrodošle, kažu u borskoj lokalnoj samoupravi.

“Znamo da je Crni vrh naše lokalno skijalište, koje ćemo kroz ovaj plan urediti nalik na ozbiljna skijališta i time dobiti planski okvir da možemo kasnije raditi neke nove detalje tog područja. Kada je planina Stol u pitanju, neophodno je da opština Bor zaštiti ovu prirodnu lepotu. Priča se da su neka privatna lica kupovala plačeve i imala u planu da grade objekte. Mi ćemo to zabraniti. Neće moći da se gradi divlje, već će se graditi planski i na način kako je to propisano”, istakao je Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.

Nakon ovoga ide se na javnu raspravu plana generalne regulacije (PGR) koji predviđa uređenje grada, kao i Brestovca i naselja Bor 2. Bor će imati plan širenja u narednih 30 godina, to će biti jedna lepa gradska zona, gde će se otvoriti novih 200 građevinskih parcela. Tokom ove javne rasprave zainteresovani građani će imati uvid u ovu plansku dokumentaciju, a moći će da daju svoje predloge, sugestije i ideje.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime