Predstavnici Opštine Bor uručili pomoć prvim bebama rođenim u 2017. godini

Predsednik i zamenik predsednika Opštine Bor Živorad Petrović i Saša Vukadinović obišli su juče prvorođene bebe u 2017. godini i uručili prigodne poklone.

Kristina Predić je donela na svet Filipa, prvu bebu rođenu u Boru u 2017. godini.

Ona će od Opštine Bor dobiti novčanu pomoć u iznosu jedne prosečne plate, kao i petnaest hiljada dinara mesečno narednih godinu dana jer je nezaposlena.

Kristina je istakla da joj je pomoć opštine značajna jer ona i suprug nemaju zaposlenje.

Predsednik opštine Bor Živorad Perović kazao je da je glavni zadatak lokalne samouprave povećanje nataliteta. Kao i da je dobro što je promenjena ranije donešena odluka da samo bebe rođene prvog januara dobijaju jednokratnu pomoć od opštine.

„Bili smo u pravu kada smo promenili odluku koja je govorila da samo beba rođena 1. januara dobija poklon od opštine. Mi u lokalnoj samoupravi, sve svoje snage daćemo da broj novorođenih beba bude sve veći. Ja živim za svoju decu, živim za njih i da njima bude bolje, oni mi daju snagu i volju. Kruna svake porodice mora da budu deca i mi za njih živimo. Zato kažem da nema većeg zadatka za lokalnu samoupravu od povećanja nataliteta jer u suprotnom neće imati ko da nastavi gde smo mi stali“, rekao je Petrović.

U borskom porodilištu u toku 2016. godine rođeno 409 beba.