Predstavnici Rotari kluba posetili grad Bor

Grad Bor posetio je predstavnik Rotari kluba Pitsfild u Masačusetsu (SAD) povodom implementacije Global granta, u okviru kojeg je Rotari klub Bor bio nosilac projekta, dok su partneri na projektu USAID, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grad Bor.

Realizacijom ovog projekta, za ukupno 26 obdaništa u Srbiji, dobijeno je nešto više od 65 hiljada dolara. U Boru su najsavremenijom tehnikom i nameštajem opremljena obdaništa Dečija radost i Mali princ.

Ovim povodom grad Bor je ukazao dobrodošlicu Aleksu Reczkovskom iz Rotari kluba Pitsfild u Masačusetsu.

„Zahvaljujem se Gradu Boru na dobrodošlici povodom realizacije ovog velikog projekta kojim unapređujemo obdaništa u Boru i čitavoj Srbiji. Pozdravljam Vas u ime Pitsfilda, grada u Masačusetsu iz koga dolazim i cele naše države. Zahvalni smo na saradnji organizaciji USAID, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i naravno, gradu Boru, koji nas je doveo ovde, omogućio da radimo zajedno, stvaramo prijateljstva i pomognemo budućim generacijama”, ističe Reczkovski.

Predsednica Rotari kluba Bor, Jelena Ristić zahvalila se inostranom partneru i predstavniku iz Pitsfilda u Masačusetsu.

„Global grant koji je izneo Rotari klub Bor uz pomoć inostranog partnera, u saradnji sa USAID-om, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i, naravno, uz pomoć i podršku grada Bora, omogućio je da najsavremenijom tehnikom i nameštajem opremimo dva obdaništa u našem gradu. Iskreno se nadam da će se ova saradnja nastaviti i da ćemo imati novih projekata kako bi i naš grad bio lepši”, kaže Ristić.

Saradnja između države, lokalne samouprave i formalnih i neformalnih udruženja, prema rečima gradonačelnika grada Bora, Aleksandra Milikića, može biti na visokom nivou kada se pronađe zajednički interes.

„Naš interes je ovde ostvaren kroz projekat koji je organizovao Rotari Internešnal i Rotari Bor. Opremili smo dva obdaništa u Boru zahvaljujući finansijskim sredstvima koja smo obezbedeili kroz ovaj projekat. To pokazuje da snagom i energijom, uz dobru organizaciju i upravljanje projektom, ne postoje granice kada su u pitanju dobra dela i projekti”, naglašava Milikić.

On je dodao da će se saradnja definitivno nastaviti, uz stvaranje boljih odnosa sa svim prijateljima koji žele da napravime Bor boljim i lepšim mestom za život.