Predstavnici vlasti razgovarali sa meštanima Brestovca i Metovnice

Predstavnici lokalne samouprave i javnih preduzeća, sa gradonačelnikom Aleksandrom Milikićem na čelu, razgovarali su danas sa meštanima borskih sela Slatina i Metovnica o problemima sa kojima se oni susreću.

Sastankom sa meštanima Brestovca nadležni su započeli danas novi ciklus razgovora sa namerom da se na licu mesta uvere koji to problemi tište meštane, ali i da vide kako mogu da pomognu, kroz inicijativu samih meštana, ali i raspoloživih sredstava u budžetu.

Nadležni ističu da su ovakvi sastanci i prilika da meštane  na neposredan način informišu o radu lokalne samouprave.

„Ova niska temperatura nas nije sprečila da danas krenemo u obilazak borskih sela i da sa meštanima razgovaramo o zimskoj sezoni, o aktivnostima koje su urađene i koje je potrebno uraditi, ali i da diskutujemo o planiranju budžeta za 2019. godinu, odnosno da pokrenemo javnu raspravu o budžetu“, rekao je gradonačenik nakon sastanka sa meštanima Brestovca.

On je upoznao meštane da od naredne godine gradska vlast započinje realizaciju petogodišnjeg plana asfaltiranja i uređenja grada i sela.

„Predloge ćemo dobijati od Saveta mesnih zajednica, dok će odluku kojom će se dinamikom raditi doneti odeljenja gradske uprave kako bi se ravnomerno razvijalo svako selo i grad“, kazao je Milikić.

Meštani su, međutim, kao akutne probleme, istakli nedostatak grobnih mesta i što hitnije proširenje seoskog groblja, ali i završetak izgradnje školske fiskulturne sale u tamošnjoj školi.

Kao jedan od gorućih problema naveli su i bezbednost đaka i pešaka na državnom putu koji prolazi kroz selo, a koji se od početka radova na iskopu rudnika Čukaru Peki sve češće koristi za prolaz teških vozila.

Gradonačelnik je istakao da se intezivno radi na pripremi eksproprijacije parcela oko brestovačkog groblja i da očekuje da će uskoro to biti realizovano, jer su se vlasnici okolnih parcela složili oko predviđene eksproprijacije.

Takođe, dodao je Milikić, postignut je i dogovor sa kompanijom Rakita koja je zainteresovana za uređenje školske sale u Brestovcu.

„Uređen je projekat koji je predviđao ulaganje od 220.000 evra u salu što je bilo mnogo za ovu kompaniju. Izvšena je revizija projekta na vrednost od 60.000 evra i na osnovu koga će posle 20-30 godina biti završena fiskulturna sala“, izjavio je Milikić.