Predstavnici „Vodovoda“ i „Bogovine“ posetili sajam voda

Predstavnici Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod“ i Javnog preduzeća „Bogovina“ posetili su Sajam voda u Beogradu.

Ovogodišnji Sajam voda predstavio je mnoga nova tehnološka rešenja u oblasti vodoprivrede, pa su se tako i predstavnici borskih preduzeća uverili u spoj novih znanja, iskustva i inovacija.

„Mi moramo da idemo u korak sa vremenom, da pratimo savremene trendove kada su tehnika i inovacija u pitanju. Ono sto je u ovom trenutku najbitnije jeste usmerivanje pažnje na energetsku efikasnost koju mozemo ostvariti kroz zajednicki plan, a uz veliku podrsku naše lokalne samouprave koja je i naš osnivač. Nameravamo da u planu za 2018.godinu sredstva usmerimo na kupovinu pumpi koje će doprineti smanjenju potrosnje električne energije, koja je do sada veoma negativno utucala na poslovanje JKP Vodovod. Obzirom na podatke Ministarstva rudarstva i energetike da do 2020. godine moramo nastojati da enegriju obezbedujemo iz obnovljivih izvora, ova ušteda bi bila i naš prvi korak“ izjavila je Nataša Jovanović v.d. direktora JP „Bogovina“ Bor.

Paralelno sa ovim Sajmom održan je i Forum voda, koji se bavio modernizacijom ovog sektora, kao i preduzeća koja se bave vodovodom i kanalizacijom na lokalnom nivou.