Preduzetničke priče: Mladi borski preduzetnici preneli iskustva iz poslovanja u okviru obeležavanja meseca mladih

Obeležavanje Meseca mladih u Boru nastavljeno je interaktivnom konferencija pod nazivom „Preduzetničke priče“, koja je deseti put, okupila mlade sa ciljem da ih inspiriše i podrži u ostvarivanju njihovih poslovnih snova.

Organizovana u saradnji Kancelarije za mlade Grada Bora i Doma omladine, konferencija je pružila priliku mladim entuzijastima da neposredno čuju priče iz stvarnog sveta preduzetništva.

Vlasnici preduzeća „Guardian Bor“, „Coffee House 030“ i „Fish & Burger Bar Sidro“, koji imaju višegfodišnje iskustvo u poslovanju u Boru govorili su o izazovima, usponima i padovima sa kojima su se suočavali tokom svojih poslovnih putovanja.

Jedan od panelista bio je Bojan Marković, predstavnik Nacionalne službe za zapošljavanje koji je govorio o programima podrške ove institucije naposlenima prilikom osnivanja sopstvenih preduzeća, kao i kasnije kade je potrepno angažovati nove radnike.

Pored inspirativnih priča preduzetnika, prisutni su imali priliku da panelistima postavljaju pitanja i razreše dileme vezane poslovanjeza stručnu i finansijsku podršku koju mogu dobiti pri pokretanju sopstvenog posla.

Obeležavanje Meseca mladih u Boru nastavlja se brojnim aktivnostima tokom avgusta i septembra. Naredna je zakazana za ponedeljak, 28. avgust, i biće posvećena ljubiteljima društvenih i video igara.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Mladi u medijima: Život „Generacije Z“ u Boru“, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.