Preko 200 učesnika na rukometnom kampu “Borsko jezero”

Na obali Borskog jezera, tačnije u odmaralištu “Savača” u toku je najstariji rukometni kamp na Balkanu koji se ove godine održava 33. put zaredom. Učešće je uzelo preko 200 mladih rukometašica i rukometaša.

rukometni-kamp-borsko-jezero-2013

Ovogodišnji kamp, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, ima predznak “međunarodni” obzirom da pored sportista iz naše zemlje učestvuju i gosti iz Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Jedan od organizatora kampa, poznati domaći rukometni stručnjak Zoran Barbulavić, istakao je zadovoljstvo masovnošću ovogodišnje škole rukometa na Borskom jezeru.

Tokom jedne desetodsnevne smene kroz kamp će proći preko 200 učesnika – polanika rukometne škole, trenera i reperezentativaca, što predstavlja rekordnu posetu u poslednjih nekoliko godina.

Sa mladim sportistima iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije radi 15 vrhunskih trenera, a organizovane su i posete reperezentativaca naše zemlje, kaže Barbulović.

Zoran Barbulović
Zoran Barbulović

On je istakao da ohrabruje sve veći broj gostiju iz inostranstva.

Gosti iz Makedonije, iz godine u godinu, dolaze u sve većem broju, nama je izuzetno drago što je tako i što pored mališana dolaze i njihovi vrsni treneri koji podižu kvalitet samog kampa.

Programom kampa planiraj je veliki broj grupnih i individualnih treninga, igraju se turniri u rukometu, mini rukometu i rukometu na pesku, a ugovorene su i utakmice sa gostujućim ekipama.

Neizostavan deo kampa “Borsko jezero” je zabavni segment u kome se učesnici druže, posećuju prirodne i turističke lokalitete Bora i okoline.

Kamp u organizaciji rukometnog kluba “Borsko jezero” otvoren je od 1. do 10. jula.