Premijera filma „Gde si, Adame?” u sredu, 19. oktobra u bioskopu „Zvezda” u Boru

Premijera dokumentarnog filma „Gde si, Adame?” biće održana u sredu, 19. oktobra od 20 časova u bioskopu „Zvezda” u Boru.

Ovaj dokumentarni film tvoraca Aleksandra Pliske i Aleksandra Zaplošenka prenosi atmosferu monaškog života na Svetoj Gori.

Publici u Boru će se, kao gost na premijeri, predstaviti i idejni tvorac i producent filma protođakon Aleksandar Pliska, koji je veliki deo vremena tokom cele jedne decenije provodio u manastiru Dohijar, na Svetoj Gori, živeći rame uz rame sa tamošnjim monasima i deleći sa njima svakodnevni život i rad.

Nakon nekoliko godina snimanja nastao je dokumentarni film „Gde si, Adame?” koji, kroz razgovor sa igumanom Grigorijem, ali i sa drugim monasima, beleži svakodnevicu monaške zajednice.

Na nedavno završenom Festivalu hrišćanske kulture u Zaječaru film je dobio nagrade u dve kategorije – Za najbolji film festivala i Za najbolju kameru. Film je prikazan i na Međunarodnom festivalu pravoslavnog filma „Pokrov” u Kijevu, filmskom festivalu u Krakovu i drugim.

Ulaznice se mogu kupiti 19. oktobra od 18 časova na blagajni bioskopa „Zvezda” po ceni od 150 dinara.