Premijera filma „SOS – spasite naše duše“

Glavni akteri filma „S.O.S – Spasite naše duše“, na čelu sa rediteljem Slobodanom Šijanom, posetiće Bor 13.novembra kada će i premijerno biti prikazan ovaj film u bioskopu „Zvezda“. Karte po ceni od 150 dinara mogu se kupiti od 10.novembra na blagajni bioskopa.
SOS Spasite nase duse

Film „SOS – Spasite naše duše“ sniman je na Borskom jezeru tokom leta i jeseni 2006.godine, a kao baza filmskoj ekipi, savršeno je poslužio hotel „Jezero“.

Glavne uloge u ovoj crnohumornoj komediji igraju najpopularniji srpski glumci svih generacija: Lazar Ristovski, Dragan Bjelogrlić, Katarina Radivojević, Vuk Kostić, Slavko Štimac, Neda Arnerić, Bogdan Diklić, Peca Ejdus i Boro Stjepanović.

SOS Spasite nase duse

Radnja filma je smeštena u vreme raspada SFRJ gde se na izboru za najplemenitije delo godine susreću ljudi iz cele tadašnje države. Izabrani učesnici stižu u hotel „Jezero“ na granici Hrvatske i Srbije kako bi se pripremili za poslednji čin takmičenja i odluku žirija. Sedam takmičara ima prilično uske poglede na svet. Čak i kada veliki događaji, kao što su etnički sukobi u tom delu Balkana, počnu da uzburkavaju javnost čitavog poluostrva, takmičari traže da se takmičenje nastavi i da se izabere heroj nad herojima, iako je i sama ideja nadmetanja postala anahronična pod pritiskom tekućih zbivanja (bes lokalnog srpskog stanovništva zbog novouspostavljene hrvatske vlasti).

Direktor biskopa Dragan Stojanović pozvao je sve Borane da dođu u četvrtak, 13.novembra u našu „Zvezdu“ i provedu 2 sata uživajući u filmu i družeći se sa glumcima.