Preporod tajanstvenog istoka

Sajam turizmaU petak i subotu u narodnoj biblioteci u Boru održan je "Sajam seoskog turizma" borske opštine. Sajam je realizovan u okviru projekta "Preporod tajanstvenog istoka" koji realizuje "Resurs Centar", a prethodila mu je međunarodna "Konferencija o održivom razvoju seoskog turizma".

U okviru Susedskog programa  Rumunija-Srbija, "Resurs Centar" Bor u partnerstvu sa "Asocijacijom za razvoj opštine Bor" i "Centrom za ruralnu asistenciju" iz Temišvara realizuje projekat "Preporod tajanstvenog istoka", koji finansira Evropska Unija preko Evropske "Agencije za rekonstrukciju i razvoj" i Ministarstva finansija Republike Srbije, Sektora za programiranje i upravljanje fondovima EU i razvojnom pomoći.

"Resurs Centar" Bor je u okviru realizacije projekta organizovao, u petak u sali Muzičke škole, jednodnevnu "Regionalnu konferenciju o održivom razvoju seoskog turizma" i "Prvi Sajam seoskog turizma opštine Bor". Specijalni gosti iz Rumunije su bili i predstavnici grada Temišvara.

Sajam turizma

Na sajmu su predstvaljene seoske mesne zajednice iz opštine Bor, kao i 9 domaćinstva koja su zainteresovana za pružanje usluga seoskog turizma. Kako je ova oblast regulisana u Evropskoj Uniji prezentovali su učesnici sličnog projekta u Rumuniji. Ovaj sajam je bio prodajnog karaktera i mogli su se probati i kupiti proizvodi nastali u kućnoj radinosti.