Preseljenje sela Krivelj i uređenje osnovnih škola prioritet u razvoju seoskih mesnih zajdnica

Na sastanku predstavnika grada Bora i Saveta seoskih mesnih zajednica razgovaralo se o daljem zajedničkom radu i koordinaciji na rešavanju problema borskih okolnih sela, među kojima je prioritet uređenje osnovnih škola, ali i preseljenje sela Krivelj.

U narednom periodu planira se nastavak asfaltiranja i uređenja seoskih puteva, verskih objekata i druge komunalne infrastrukture. Problemi u seoskim mesnim zajednicama će se lakše rešavati punjenjem gradskog budžeta, a to se odnosi i na preseljenje sela Krivelj.

„Lokacija je izabrana. U subotu je održan zbor u selu Krivelj na kojem su meštani potvrdili da žele da se presele na definisanu lokaciju. U narednih nekoliko, u skladu sa dogovorom sa Ministarstvom rudarstva i energetike, predstavnici mesne zajednice Krivelj, grad Bor i kompanija Ziđin poslaće zvaničan dopis Ministarstvu da izuzme definisanu lokaciju i da se što pre uđe u proces izrade Plana detaljne regulacije i da se ta neophodna lokacija opremi”, objašnjava gradonačelnik grada Bora, Aleksandar Milikić.

Gradonačelnik je dodao da je prioritet uređenje seoskih osnovnih škola, pošto su, kako kaže, direktori zaboravili na područna odeljenja u selima, a „posao direktora je i da vodi računa o uslovima obrazovanja dece u seoskim školama”.

„Uglavnom se to radilo preko ljudi iz mesnih zajednica koji su bili uporni i borili se za svoje selo, a mi ćemo, kao Grad, sada preuzeti kompletnu inicijativu da vodimo računa o grejanju, stolariji, fasadama, dečjim igralištima, kako bismo imali razvijen sistem obrazovanja u seoskim mesnim zajednicama”, ističe Milikić.