Pretpremijera Nušićeve „Ožalošćene porodice“ u savremenom ruhu izvedena sinoć pred Boranima

Sinoć je od 19 časova i 30 minuta u prepunoj sali Muzičke škole u Boru upriličena pretpremijera komada „Ožalošćena porodica“ uvek aktuelnog komediografa Branislava Nušića u izvedbi glumaca beogradskog pozorišta „Atelje 212“ pod rediteljskom palicom Marka Manojlovića. 

Ozaloscena porodica

Prema rečima Branimira Brstine, direktora pozorišta „Atelje 212“, ova pretpremijera u Boru svakako na indirektan način simboliše decentralizaciju kulture i pridavanje većeg značaja publici u malim mestima i gradovima, a ujedno predstavlja i način na koji ovo pozorište obeležava i slavi jubilej, 150 godina od rođenja Branislava Nušića, slavnog srpskog komediografa.

„Ovo je jedna potpuno nova postavka Nušića, jedno novo čitanje mladog reditelja Marka Manojlovića, koje je, po mom mišljenju, zaista veoma hrabro. Zadovoljstvo mi je da sam učestvovala u nastajanju ove predstave, jer sam, inače, igrala i u klasičnoj postavci, takođe, ulogu Sarke, koja je u ovoj izvedbi sasvim drugačija. Bojali smo se da će se tekst opirati, jer je pisan davno, ali, zapravo, nije bilo tako, jer prikazuje naš mentalitet koji se vekovima ne menja, a, čini se, da se ni neće promeniti“, reči su glumice Dubravke Mijatović.

Mnogobrojna borska publika bila je oduševljena ovom savremenom postavkom „Ožalošćene porodice“ na sceni, a ujedno i počastvovana, jer je pretpremijera izvedena baš u Boru.

Prema rečima predsednika opštine Bor Živorada Petrovića, ova predstava je rezultat odličnog odnosa između „Ateljea 212“ i lokalne samouprave, koji je doprineo da grad Bor ne bude prepoznatljiv samo po rudarima i metalurzima, nego i kao grad kulture i teatra.

„Kontinuitet prikazivanja pozorišnih predstava, ne samo „Ateljea 212″ nego i drugih pozorišta, biće nastavljen i sve što budu videli građani Beograda, Novog Sada i Niša, biće u prilici da vide i građani Bora“, reći su Živorada Petrovića.

Repriza pretpremijere biće izvedena danas, 4. novembra, takođe u 19 časova i 30 minuta u sali Muzičke škole u Boru.

Cena ulaznica je 700 dinara, a predstava će biti odigrana u organizaciji Centra za kulturu.

 

[RFG_gallery id=’169′]