Prezentacija CD razglednice Bora i sajta Narodne biblioteke Bor

BibliotekaU sredu, 6. juna 2007.god u Narodnoj biblioteci Bor, povodom 22. sajma knjiga predstavljena je CD razglednica Opštine Bor i sajt Narodne biblioteke Bor. Ova prezentacija je privukla zaista veliki broj ljudi tako da je sala biblioteke bila premala da ugosti sve posetioce.
 
 

Internet prezentaciju Narodne biblioteke Bor predstavili su Zoran Stanković, autor sajta i Ana Janković, iz stručnog tima biblioteke. Na sajtu biblioteke biblioteka-bor.org.yu postavljeni su kulturno-istorijski podaci ove institucije, odeljenja iste a moramo pohvaliti i kreiranje "biblioblog"-a, trenutno jedinog bloga bilo kog sajta Narodne biblioteke u državi. 
Sam sajt je kreiran tako da pruži sve značajne informacije korisniku a moguće je i da korisnik direktno postavi pitanje stručnim radnicima biblioteke.
 

Biblioteka

Nakon ove, sledila je prezentacija CD razglednice Opštine Bor koju su posetiocima predstavili neki od autora: Zoran Milojević, Nataša Ranđelović i Radiša Petković. Na ideju razglednice Bora došli su iz jedinog raloga-"Ideja svih nas je da lepote okoline Bora predstavimo nekima koji nikad nisu bili u Boru i da ih uverimo da su priče o gradu u kome je neophodna maska za disanje neisinite…". Ceo projekat realizacije trajao je nešto više od godinu dana. CD razglednica Bora, osim na srpskom jeziku, prevedena je na engleskom, nemačkom i francuskom jeziku. Sadrži veliki broj informacija i fotografija o Boru i okolnim naseljima a pored ovog i audio galeriju gde je svrstan album borskog muzičara Vladana Paje Vučkovića. 

Prezentacija se nalazi na mini CD-u a ceo materijal zauzima veličinu od 160MB. Upakovana je u kartonsko kućište tako da jedan deo može poslužiti kao standardna razglednica a u drugom se nalazi disk. Ovime se grad Bor se može pohvaliti još jednom vrstom prezentacije, koju u državi imaju veoma mali broj gradova.