Prijem u Gradskoj kući za Teodora Luku Nikolića dvostrukog šampiona države u džudou

Za Teodora Luku Nikolića, mladog džudistu iz Bora, koji je nedavno osvojio zlatnu medalju na međunarodnom turniru u Mađarskoj, organizovan je svečani prijem u Skupštini grada.

Talentovanog trinaestogodišnjaka, dvostrukog državnog prvaka i osvajača brojnih titula na domaćim i inostranim takmičenjima ugostio je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Teodor je na prijemu kazao da sanja o osvajanju evropskog, svetskog i olimpijskog zlata i da ima veliku podršku od porodice.

„Uvek je teško sići do zlatne medalje, naravno, zahteva puno truda rada i odricanja, ne samo mene nego i članova moje porodice koji me u potpunosti podržavaju. Stvarno je jako zahtevan i skup sport i puno toga traži od svih nas“, kazao je mladi sportista.

Njegov trener, Jovan Nikolić iz Džudo kluba Bor, ponosno je istakao da je Teodor već navikao klub i grad na izvanredne rezultate.

„Iako možda još uvek nije svestan svih svojih postignuća, on ih svakodnevno postavlja sebi nove ciljeve i marljivo radi na njihovom ostvarivanju. Siguran sam da će i dalje nizati uspehe“, rekao je Nikolić.

Gradonačelnik je naglasio da je sa ovakvim takmičarima budućnost sporta u Boru sigurna.

„Ovo je onaj trenutak kada sam izuzetno srećen i ponosan što radimo u ovaj posao. Ugostiti sportske šampione je zaista velika privilegija. Grad Bor ima vrhunske sportiste, divnu decu i roditelje koji ih podržavaju. Tu su i treneri koji znaju kako da usmere i motivišu naše mlade talente. Pred Teodorom je svetla sportska budućnost i verujem da će nam doneti još mnogo medalja“, izjavio je gradonačelnik Milikić.

On je dodao da grad ulaže značajna sredstva u sport, koja će se u narednom periodu povećavati kako bi se takmičarima omogućili što bolji uslovi za rad i razvoj, odnosno postizanje boljih rezultata.

Luka Teodor Nikolić nastavlja sa napornim treninzima jer mu predstoji takmičenje koje će se za dve nedelje održati u Sloveniji, a nakon toga i državno prvenstvo za mlađe kadete.