Prijem učesnika manifestacije „Sportski izazov”

Povodom završetka obeležavanja Evropske nedelje sporta manifestacijom „Sportski izazov”, u prostorijama Gradske uprave grada Bora organizovan prijem učesnika i dodela zahvalnica.

Nizom sportskih aktovnosti kao što su kao što su javni trening fudbala, košarke, karatea, školski sportski časovi, ali i čas plesa i rekreacije, u periodu od 23. do 30. septembra u Boru je manifestacijom „Sportski izazov” obeležena Evropska nedelja sporta.

Preko 500 učesnika iz različitih sportskih organizacija koji su bili nosioci ovog programa učestvovalo je u manifestaciji „Sportski izazov”, rekao je član Gradskog veća grada Bora Marko Nikolić.

„Na ovaj način želeli smo da im se zahvalimo u nadi da ćemo i narednih godina uspešno realizovati ovu značajnu manifestaciju. Ono što je važno jeste da smo iz našeg grada poslali jednu lepu sliku i pokazali još jednom da je Bor grad sporta i vrhunskih sportista”, ističe Nikolić.

On je dodao da je manifestacija ispunila svoj osnovni cilj promocije sporta i zdravog života koji deca treba da vode i kazao da se nada da će deca nakon Evropske nedelje sporta biti podstaknuta da se aktivno bave sportom.

Osnovna škola „3. oktobar” je u okviru Evropske nedelje sporta ove godine organizovala Sajam sporta u kojem je učestvovalo petnaest sportskih klubova iz Bora koji su, kaže nastavnica fizičkog vaspitanja u ovoj školi Mirjana Spasić, promovisali svoje sportske aktovnosti.

„To je bio zaista lep izazov za svu decu, koja, kao i treneri imaju sjajne utiske, tako da se nadam da ćemo i u budućnosti nastaviti da se družimo i popularizujemo sport u svakom smislu”, naglašava Spasić.

Trener Karate kluba „Bor” Obrenko Petrović izrazio je posebno zadovoljstvo što su grad i ovaj klub učestvovali u obeležavanju Evropske nedelje sporta.

„S obzirom na to da je ovo jedna velika akcija na nivou Evrope u kojoj je učestvovala i naša država, posebno mi je drago što je i naš grad i Karate klub „Bor” učesnik ove manifestacije. Zahvaljujem se svim članovima Karate kluba „Bor” koji su učestvovali u Sportskom izazovu i verujem da je ovo jedan gest koji će ostati svima u sećanju”, kaže Petrović.

U Boru se manifestacijom „Sportski izazov” četvrtu godinu zaredom, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta, pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, obeležava Evropska nedelja sporta.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Ponos grada“, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.