Princeza od Jugoslavije Katarina Karađorđević u dvodnevnoj poseti Boru

Njeno kraljevsko visočanstvo Katarina Karađorđević, princeza od Jugoslavije, boraviće 10. i 11. januara u Boru i Brestovačkoj Banji.

grb porodice karadjordjevicPrinceza Katarina, kći princa Tomislava, tokom dvodnevne posete razgovaraće sa menadžmentom Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor i razgledati dvorac svog čukundede kneza Aleksandra Karađorđevića, Lazarevu pećinu i hotel “Jezero” na Borskom jezeru. Princeza Katarina Karađorđević posetiće, takođe, “kafić” u Jami i razgovarati sa menadžerkama basenskog hotela “Jezero” i “Kluba RTB-a” u Brestovačkoj Banji, ali i sa predstavnicima Turističke organizacije Bora o privlačenju turista iz Engleske i Srbije u ove krajeve.

Podsetimo, od pamtiveka poznata kao “dvorska”, Brestovačka Banja bila je omiljeno mesto za odmor pripadnika srpske dinastije Karađorđević, što je, između ostalog, dokaz neprocenjive vrednosti koju je ona još tada imala. Knežev dvorac izgrađen je 1856. godine po nalogu samog kneza Aleksandra Karađorđevića koji je u Brestovačkoj Banji provodio leta u odmoru, kupanju i lovu na divljač.

(Kolektiv)