Prioritet u gradskim mesnim zajednicama dalji razvoj komunalne i putne infrastrukture

U Gradskoj upravi grada Bora održan je sastanak predstavnika lokalne samouprave i Saveta gradskih mesnih zajendica.

Ovakvi sastanci će se, prema rečima gradonačelnika grada Bora, Aleksandra Milikića, održavati svakog meseca, kao i sastanci sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica, dok se ne izaberu novi Saveti mesnih zajednica, što će biti sprovedeno na jesen.

„Ono što smo čuli na današnjem sastanku jeste to da, koliko god da radimo na razvoju komunalne i putne infrastrukture, uvek je potrebno da se još nešto uradi i mi prihvatamo obavezu i političku odgovornost da još više radimo na tome što od nas traže ljudi iz mesnih zajednica. Na prvom mestu je opšti interes naših sugrađana. Mi ćemo u narednom periodu, kad budemo radili budžet za narednu godinu, proći svaku mesnu zajednicu i razgovarati sa našim sugrađanima o potrebama razvoja infratsrukture. U prethodne četiri godine smo asfaltirali i rekonstruisali 150 kilometara puteva na teritoriji grada Bora i sela, napravljeno je 67 kilometara vodovoda u okolnim selima, čime smo postigli standard kod naših sugrađana. Očigledno se naš dobar rad preliva u nove zahteve, ali naša je obaveza da stvaramo bolje uslove”, ističe Milikić.

Gradonačelnik je dodao da je ove godine rađeno na asfaltiranju gradskih puteva i saobraćajnica, uglavnom trotoara, te da se sada potpisuje ugovor za javnu nabavku za asfaltiranje 12 kilometara puta u selima, kao i posipanje atarskih puteva. Radiće se, kako dalje navodi, vodovodi u Zlotu i Metovnici, a vrlo brzo će početi da se radi na kompletnoj rekonstrukciji kanalizacije u gradu kroz projekat „Čista Srbija”