Pripreme za doček Nove godine u Boru

U  Boru su u toku poslednje pripreme za doček 2019. godine. Očekuje se veliki broj gostiju iz okolnih gradova, ali i iz Rumunije i Bugarske.

Mesta u borskim ugostiteljskim objektima u kojima se organizuje doček gotovo i da nema, najbolja su odavno rasprodata.

Tražio se krevet više u hotelima i prenoćištima. Od inostranih gostiju najbrojnije su oni iz Bugarske, a ove godine se očekuje i nešto veći broj Rumuna.

Za sve one koji su odlučili da Novi godinu dočekaju u „gradu bakra“, gradska uprava je organizovala novogodišnji koncert rok sastava „Kerber“, od 21 sata i Svetlane Cece Ražnatović od 23 sata u amfiteatru Doma kulture.

Za one koji ne nađu mesto u samom amfiteatru, dešavanja na bini će moći da prate na velikom video bimu postavljenom na platou Doma kulture.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić ocenio je da je „Bor ove godine najprivlačniji grad za doček u istočnoj Srbiji sa kvalitetnim i raznovrsnim programom za svačiji ukus“ i ponovio da je iz gradskog budžeta izdvojeno 2,3 miliona dinara za nastup grupe „Kerber“ i vatromet, dok je Cecin koncert donacija prijatelja grada.

Sve gradske službe već danima uveliko rade na priprema za doček.

Zbog priprema za novogodišnji koncert i bezbednosti posetilaca, od 19 sati do dva sata iza ponoći za saobraćaj će biti zatvoren deo ulice Moše Pijade.