Pristiglo preko 200 prijava za 47. Zaječarsku Gitarijadu

0
24

Na konkurs 47. Gitarijade, koja će se održati od 1. do 3. avgusta u Zaječaru, pristiglo je preko 200 prijava demo bendova iz Srbije i zemalja u okruženju.

gitarijada-47-zajecar

 

Stručni žiri neće imati nimalo lak zadatak da od 180 validnih prijava (nekoliko decetina je odbijeno zbog neispunjvanja uslova konkursa) do polovine juna odabere dvanaest polufinalista koji će učesvovati na završnici Gitarijade.

Najbolji bendovi, pored učešća u takmičarskom delu i predstavljanja pred više hiljada ljubitelja gitarske muzike, imaće priliku da učestvuju i na “Rok Akademiji” koje će biti održana od 25. do 31. jula u Zaječaru.

Veliko interesovanje izvođača koje konkurs ove godine nije geografski obuhvatio navelo je organizatore da ozbiljno razmisle da 2014. otvore vrata za demo bendove iz čitavog sveta (ove godine su prijave stigle iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crna Gore, Makedonije i Bugarske).

U narednih nekoliko sedmica organizacioni tim krenuće sa otkrivanjem revijalnog dela programa, koji bi trebao da zadovolji i one najprobirljivije.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime