Pritvor roditeljima tromesečne bebe preminule od gladi

Darko Đorđević (33) i Milica Janković (28) iz Knjađevca čija je tromesečna beba prošle nedelje preminula od gladi provešće odlukom Osnovnog suda u Knjaževcu, na predlog zaječarskog tužilaštva, narednih mesec dana u pritvoru.

Istraga bi trebalo da utvrdi da li su roditelji tromesečne Maše, preminule od gladi, počinili krivična dela napuštanje nemoćnog lica i zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica.

Kako za „Večernje novosti“ navodi sudija Milena Pavlović istraga Darka Đorđevića i Milicu Janković tereti za četiri krivična dela, a osim napuštanja nemoćnog lica i zlostavljanja i zapuštanja maloletnog lica, njih dvoje se terete i za zlostavljanje i zanemarivanje trogodišnje Sare i dvogodišnjeg Vuka, koji su sa promrzlinama, neuhranjeni i zapušteni zbrinuti na Dečijoj klinici u Nišu.

Ovo dvoje dece dobilo je i hranitelje, koji su, takođe, sa njima na Klinici. Kako navode “Novosti” roditeljima ove dece preti od jedne od osam godina zatvora, s obzirom da je obdukcijom potvrđeno da je tromesečna Maša preminula od gladi.