Profesori i učenici ETŠ zamenili uloge

Na inicijativu Đačkog parlamenta, profesori i učenici borske Ekonomsko-trgovinske škole zamenili su danas uloge. Đaci su umesto profesora vodili časove, završavali administrativne poslove, ali se i brinuli o higijeni i disciplini u školi.

zamena-uloga-ets-2014

Svi učesnici manifestacije prihatili su savesno sve privilegije, obaveze i odgovornosti koje nose uloge u koje su na jedan dan ušli. Učenici koji su obavaljali poslove profesora odmor su provodili u nastavničkoj zbornici, direktorka je svoju kancelariju podelila sa „novim kolegom“, dok su i tetkice imale podršku u učenicima kojima su zapale uloge čistača i čistačica.

Milica Ćirić, predsednica Đačkog parlamenta ETŠ
Milica Ćirić, predsednica Đačkog parlamenta ETŠ

Cilj današnje akcije je da se učenici oprobaju kao profesori. Dok su neki u ulozi direktora, radnika u računovodstvu, a ima onih koji se bave o higijeni u školi. Akcija je veoma zanimljiva učenicima i smatramo da bi trebala češće da se organizuje, izjavila je predsednica Đačkog parlamenta ETŠ Milica Ćirić.

Komentari profesora na akciju su pozitivni i složili su se u jednom da se na ovaj način uspostavlja bolji odnos između prosvetnih radnika i đaka.

Zamena uloga u borskoj Ekonomsko-trgovinskoj školi se održava drugu godinu za redom, dok je ova akcija u gimnaziji „Bora Stanković“ odavno zaživela i održava se već godinama unazad.