Prošlost i sadašnjost Bora na izložbi “Riznica grada”

Povodom obeležavanja dobijanja statusa grada, na platou Doma kulture postavljena je promotivno-prodajna izložba Turističke organizacije “Doživite Bor na drugačiji način”, kao i izložba fotografija  “Riznica grada” iz fonda Zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke Bor.

Foto: Đorđe Staniševski (www.bor030.net)

Na platou se mogu videti fotografije starog centra grada i nekih delova Rudarsko topioničarskog basena Bor, ali i fotografije Bora kakav je danas.

Po rečima organizatora izložbe „Riznica grada“  sve izložene forografije su autentične i deo su Zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke.

Foto: Đorđe Staniševski (www.bor030.net)

Posetiocima će biti dostupna cele večeri, a biće otvorena do 22 časova.

Program obeležavanja svečanosti povodom dobijanja statusa grada uveličan je i izložbom “Doživite Bor na drugačiji način”.

Foto: Đorđe Staniševski (www.bor030.net)

Na brojnim štandovima ove promotivno-prodajne izložbe, u organizaciji Turističke organizacije, predstavljeni su ručno izrađeni suveniri, turistička ponuda, tradicionalna jela, domaći specijaliteti i vina sa ovog podnevlja.

U završnom delu proslave nastupiće Boranka Ivana Pavković, kao i bend „New deal“ u amfiteatru Doma kulture. Za 22 sata najavljen je vatromet.