PROTEST U BORU: Sindikat zaposlenih policije podržao proteste u petak!

0
1564

Povodom viših cena goriva, mahom preko društvenih mreža, za petak, 8. jun, najavljeni su veliki protesti vozača i građana širom Srbije. Protest je najavljen i u “gradu bakra”, ali i u ostalim gradovima istočne Srbije.

S obzirom na nagle skokove cena goriva, koje su od početka godine podignute za čak 9 dinara za benzin i 11 dinara za dizel gorivo, novo poskupljenje, smatraju vozači, predstavlja veliki udarac na njihov džep.

Zbog toga je širom Srbije, spontano, preko društvenih mreža, pozvano na velike proteste u celoj zemlji, ali i u našem gradu.

Protest u Boru zakazan je za sutra, a počeće u 16.30 okupljanjem kod Nove tržnice, dok će se Zaječarci okupiti tačno u 17 časova na kružnom toku u centru grada.

Naime, kako ističu iz Udruženja naftnih kompanija, razlog ovako visoke cene goriva je taj što čak 53, odnosno 54 procenta ukupne cene goriva čini državno zahvatanje, dok drugi deo obuhvata kompanijska cena u koju su uključeni svi troškovi, od eksploatacije nafte, do troškova dopremanja goriva do benziskih stanica.

Takođe, na društvenim mrežama pozivaju se svi učesnici protesta u Boru, ali i u celoj Srbiji da prilikom zaustavljanja svojih vozila u znak nezadovoljstva, maksimalno ispoštuju saobraćajne propise paljenjem sva četiri migavca, oblačenjem prsluka i postavljanjem trougla. Takođe, pozivaju se svi vozači da prilikom protesta obezbede i nesmetan prolaz vozilima hitne pomoći, vatrogascima, policiji, vozilima sa trudnicama i vozilima sa malom decom.

Negodovanju građanstva posebnim saopštenjem priključio se i Sindikat zaposlenih policije, koji poziva sve na miran i dostojanstven protest, bez bilo kakvih provokacija.

GRADOVI U KOJIMA SU NAJAVLJENI PROTESTI: Beograd, Novi Sad, Bor, Zaječar, Kladovo, Donji Milanovac, Žabalj, Valjevo, Ruma, Nova Pazova, Ljubovija, Obrenovac, Zrenjanin, Šabac, Leskovac, Kragujevac, Vrnjačka Banja, Pančevo, Lazarevac, Čačak, Požega, Vlasotince, Kruševac, Vranje, Subotica, Užice, Zmajevo, Odžaci, Sombor, Inđija, Ćuprija, Jagodina, Mladenovac, Svilajnac, Srmeska Mitrovica i Smederevo.POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime