Prvi dan jeseni, a u Boru letnje temperature

Poput cele Srbije i u Boru će prvog jesenjeg dana temperature biti letnje. Danas će u našem gradu biti sunčano i toplije nego juče, sa najvišom dnevnom temperaturom od 26 stepeni.

fontana-leto

Prema merenjima od 14 časova temperatura na teritoriji borske opštine iznosila je 26 stepeni uz vlažnost vazduha od 47%. Po svemu sudeći uz slab južni i jugoistočni vetar biće ovo još jedan prijatan dan, bez obzira na smenu godišnjih doba.

Jesen je na severnoj hemisferi počela danas u 10:21. Sunce je na teritoriji naše zemlje izašlo u 6:25, a zaći će u 18:34, što znači da će obdanica trajati 12 sati i devet minuta, a noć 11 sati i 51 minut.  Kako kažu u Astronomskom društvu „Ruđer Bošković“, Zemlja poseduje atmosferu koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta, te upravo zbog toga na dan jesenje ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine.

Borani će u lepom vremenu uživati do petka kada nas očekuje lagano zahlađenje i mogući pljuskovi. Od naredne nedelje jesen će biti itekako primetna, s obzirom da nas već sledeće srede očekuje kiša s grmljavinom, a živa u termometru neće preći 18 stepeni.