Prvi koncert borskog sastava „Poez11a“ oduševio publiku

Posle četiri singla, sastav POEZ11A održao je u Boru svoj prvi solistički koncert, na zadovoljstvo publike.

Borani su još jednom dokazali da su ljubitelji dobrog i novog svežeg zvuka, ispunivši salu Muzičke škole u ovom gradu do poslednjeg mesta.

„Drago mi je da je sala Muzičke škole bila puna, da je koncert odisao izuzetnom energijom, da je bilo sve napeto emocijama i da su svi utisci pozitivni“, rekao nam je nakon koncerta Ivan ilić, frontmen benda Poez11a.

Članovi ove, nesvakidašnje grupe jesu etablirani i renomirani muzičari, među kojima treba pomenuti i neke od članova kultnog Goribora, a koji sada čine vrlo obećavajući sastav pred kojim je izgledna budućnost.

Stilski, kako i sami kažu, pripadaju pop muzici, sa elementima bluza i psihodelije. Na koncertu u Boru izvedeno je, sem četiri singla, i svih 11 pesama koje će poneti album prvenac.

Bend je najavio i video spot za četvrti singl po redu naziva “SNEEGOM” koji će javnosti biti dostupan tokom decembra.

Prisutnoj publici predstavljena je i knjiga naziva “NeBostaješ mi” autora Ivana Ilića, a koja sadrži pesme sa debitantskog albuma.

„Poez11a nudi publici nešto čega nema na tržištu. teme koje obrađujemo bitne su za pojednica, ali i društvo u celini.  Mislim da je neophodno da se vratimo sebi. U ovom vremenu zatrpani smo morem besmislenih informacija koje nas svakodnevno udaljavaju od nas samih i upravo ovim projektom želimo da vratimo ljude na suštinu i na ono što mi jesmo“ podelio je Ilić.

Izvesno je da će ovu skupinu početkom naredne godine imati prilike da upozna kako publika u Beogradu, tako i publika u Nišu, a možda će se na spisku i početku promotivne turneje naći i još neki gradovi, o čemu će više biti reči u bliskoj budućnosti.

Do tada poslušajte četiri dostupna singla na platformi Bandcamp klikom na link https://poez11a.bandcamp.com/.

Fotografije: Milena Ilić