Prvi maj, nakon dve godine, ponovo obeležen na Borskom jezeru [FOTO]

Međunarodni praznik rada je, nakon dve godine pauze zbog epidemiološke situacije, ove godine ponovo obeležen tradicionalnim Prvomajskim urankom na Borskom jezeru.

Borani i gosti iz drugih gradova su, nakon dve godine, ponovo pohrlili na obale Borskog jezera, uživajući u šetnji, muzici i roštilju, čemu je dodatno pogodovao topao i sunčan dan.

Dok su neki uspeli da zauzmu mesto u „pikinik zoni” i raspale roštilj, drugi su osveženje našli u kafićima i šatorskim restoranima, u kojima se čekalo na slobodno mesto.

Mnogima je bilo dovoljno ćebe i mesto u hladovini za uživanje i odmor, dok su se deca zabavljala na igrališnom delu na glavnoj plaži.

Uz to, duž šetališta bile su postavljene tezge sa brzom hranom sa roštilja, poslasticama, sladoledom i suvenirima.

Grad Bor je, u saradnji sa pojedinim borskim udruženjima, organizovao program koji je, pre svega, bio posvećen najmlađima, boravku u prirodi, sportskim i rekreativnim aktivnostima za decu.

Nakon porodične šetnje od starog hotela „Metalurg” do sportskih terena ispred hotela „Jezero”, deca su pojurila da odmere snage na turnirima u basketu i malom fudbalu.

Grad Bor se, u saradnji sa svim udruženjima, prema rečima članice Gradskog veća, Milene Stanojković Kožović, potrudio da programskim sadržajima upotpuni proslavu Prvog maja.

„Pravo je zadovoljstvo što smo, nakon dvogodišnje pauze uslovljene korona virusom, danas Prvomajskom uranku vratili stari sjaj. Drago mi je što je naše borsko izletište prepuno naših sugrađana, ali i svih gostiju koji su odlučili da ove praznične dane provedu ovde.  Uživali smo u pravoj porodičnoj šetnji i proveli jedan divan dan u prirodi. Sav program je bio posvećen našim najmlađim sugrađanima koji su danas uživali u sportskim nadmetanjima i rekreativnom druženju u prirodi”, kaže Stanojković Kožović.

Mnogim mališanima bilo je zanimljivo da jašu konje i ponije Konjičkog kluba „Cavallo” iz Bora, koji su upotpunili rekreativni i zabavni program za decu.

Na nekoliko mesta bili su postavljeni zabavni parkovi sa raznovrsnim ponudama za najmlađe, ali i za nešto stariju decu.

U saradnji sa Turističkom organizacijom grada Bora bili su izloženi domaći proizvodi proizviđača iz više gradova u Srbiji.

Policijska uprava u Boru vršila je pojačanu kontrolu saobraćaja i javnog reda tokom prvomajskog praznika, a dežurale su i vatrogasna jedinica i služba hitne pomoći.

I ove godine ovaj dan u prirodi nije zaobišla gužva u saobraćaju i manjak mesta za parkiranje. U periodu od 10 do 19 sati bio je organizovan besplatan autobuski prevoz na svakih pola sata od Bora do jezera i nazad.