Prvi rezultati izbora u Boru: SNS oko 60%, iznad cenzusa još četiri liste

Biračka mesta na teritoriji opštine Bor zatvorena su u 20 sati. Prema prvim preliminarnim rezultatima sa nereprezentativnog uzorka koalicija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije osvojila je oko 60 odsto glasova Borana. 

Prema podacima koje nam stižu iz izbornih štabova učesnika današnjih lokalnih izbora sa dosad obrađenih 50 odsto biračkih mesta izborna lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Bor – Srpska napredna stranka- Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije“ osvojila je 59, 52 odsto glasova ukupnog izašlih na 47 biračkih mesta u opštini Bor.

Za koaliciju „Mi ili oni! Ujedinjeni za Bor – Narodna stranka, Demokratska stranka, Vlaška narodna stranka, Zajedno za Srbiju, Demokratska stranka Srbije, Socijaldemokratska stranka, Dragan Marković“  glasalo je 18,7 odsto izašlih, a za “Dosta je bilo i Dveri srpske – Da ovi odu, a da ne oni ne vrate”  8,57 odsto birača.

Prema prvim preliminarnim rezultatima sa nereprezentativnog uzorka izborna lista “Glasam za omladinu – Vladimir Stojićević” osvojila je 5,19 odsto glasova, a u lokalnim parlament bi za sada ušla i manjinska „Vlaška stranka ‘Most’ – Bor u srcu – Miki Janošević“ sa 3,46 odsto glasova.

Liste: “Pokret na novo doba – Zoran Petrović Petraš”, po trenutnim rezultatima, bila bi ispod cenzusa sa 2,36 odsto glasova, „Odgovorno i domaćinski za Bor – Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj – Ujedinjena seljačka stranka – Milija Miletić“, takođe, sa 2,15 odsto glasova i „Republikanska stranka – Republikanus Part – Dejan Milić“ sa 1,12 odsto.