Prvi sajam omladinskog preduzetništva u Boru

Juče je u prostorijama Narodne biblioteke u Boru održan prvi sajam omladinskog preduzetništva. Sajam je kruna višemesečmog projekta „Dajem sebi pravo da me vide i čuju“ koji je namenjen iniciranju saradnje  mladih talentovanih privrednika i biznis sektora opštine Bor.

Sajam omladinskog preduzetništva
Ono što je krasilo čitav tok projekta je svakako kreativnost i sjajne ideje učesnika

Posle obuke o Gerila marketingu i akcije koja je sprovedena na borskim ulicama, projekat „Dajem sebi pravo da me vide i čuju“ uspešno je finalizovan organizovanjem prvog Sajma omladinskog preduzetništva u borskoj Narodnoj biblioteci.

Po rečima menadžera projekta Marije Pešić, u ovom projektu učestvovali su mladi ljudi iz Bora i Boljevca koji su kroz sprovedene aktivnosti stekli potrebno znanje o jeftinom i efikasnom načinu promocije svojih radova.

Na Sajmu omladinskog preduzetništva bilo je postavljeno osam štandova na kojima su predstavljeni veoma zanimljivi i kreativni radovi a veliki broj posetioca moga i je i da kupi neki od izloženih eksponata.

Dodeljni su i sertifikati učesnicima ovog projekta kao i zahvalnice pojedincima, udruženjima i institucijama koje su pomogle u realizaciji ovog projekta.

Opravdana realizacija projekta

Sajam omladinskog preduzetništva
Radovi Jelene Pastronjević privukli su veliku pažnju posetioca sajma kao i pojedine institucije koje će ove radove plasirati na tržište

Da je ovaj projekat u potpunosti uspeo i da je njegova realizacija bila opravdana govori činjenica da su pojedine institucije i firme izrazile interesovanje za saradnju sa mladim preduzetnicima i frilenserima koji se predstavili na sajmu.

„Nama se kao zainteresovana javila Turistička organizacija Bor koja želi da pojedine proizvode promoviše i stavi u prodaju, a „Srpska kruna“ iz Brestovačke banje je izrazila želju da proizvode postavi u svoj izložbeni prostor“

rekla nam je Marija Pešić i dodala

konkretno radi se o radovima Jelene Pastronjević koja se bavi intarzijom i Ivane Ivanović koja izradjuje nakit i ukrasne predmete od konca, kože i eko kože.

Planovi za otvaranje Biznis centra

U toku realizacije ovog projekta rodila se ideja o otvaranju Biznis centra u prostorijama Asocijacije za razvoj koja je naišla na podrušku Opštine Bor.

Mi ćemo projekat nastaviti budući da smo dobili podršku opštine Bor za uspostavljanje Biznis centra u prostorijama Asocijacije za razvoj. Nadam se da ćemo mladim ljudima, pa i celokupnom biznis sektoru u gradu, moći da pružimo savetodavne usluge i tehničku podršku za osnivanje ili podizanje konkurentnosti. To je ono što ovom gradu nedostaje

zaključila je Marija Pešić