Prvomajska čestitka Blagoja Spaskovskog

Sa željom da Međunarodni praznik rada, simbol internacionalne radničke i sindikalne solidarnosti, provedu u dobrom raspoloženju, dostojanstveno i sa verom u bolju budućnost, generalni direktor Rudarsko topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski čestitao je prvomajski praznik svim basenskim radnicima, njihovim porodicama, građanima opština Bor i Majdanpek, ali i celog Timočkog regiona.

Blagoje Spaskovski

Čestitka i nije prava čestitka bez boljeg standarda, a RTB Bor i njegovi rudari, metalurzi, floteri, livci, bušači, mineri i ostali, ovaj Prvi maj obeležavaju s ponosom jer je ostvaren jedan od ciljeva kompanije – bolji standard zaposlenih. U periodu između dva praznika on je povećan za 17-18 procenata! Uz to, moram istaći da smo od prošlog Prvog maja do ovog imali mnogo manje sumpor-dioksida u atmosferi zahvaljujući radu mokrih elektrofiltera, a uradili smo dosta i za poboljšanje društvenog standarda u Boru i Majdanpeku. Renoviran je hotel „Jezero“, pa zbog toga ove godine u tradicionalnom prvomajskom uranku na Borskom jezeru uživa i 260 gostiju hotela iz drugih gradova Srbije – rekao je Spaskovski.

Podvlačeći da su bolji uslovi rada, obrazovanje i nova radna mesta, uz povećanje proizvodnje i smanjenje troškova, i dalje prioriteti u poslovanju RTB-a jer garantuju sigurnu egzistenciju svih 5.020 radnika, generalni direktor RTB-a poželeo je zaposlenima da praznik provedu sa osmehom na licu jer imaju razloga da budu zadovoljni.

(Kolektiv)