Prvomajska čestitka generalnog direktora RTB-a Bor

Povodom 1. maja, Međunarodnog dana rada, generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor uputio je čestitku radnicima i građanima Bora i Majdanpeka.

 

„Svim radnicima RTB-a, njihovim porodicama i građanima opština Bor i Majdanpek čestitam prvomajske praznike. Želim da Međunarodni praznik rada, simbol internacionalne radničke i sindikalne solidarnosti, svi basenski rudari, metalurzi, floteri, mineri, bušači, bageristi i ostali provedu u dobrom raspoloženju, dostojanstveno i sa verom u bolju budućnost“, naveo je čestitki Spaskovski.

U poruci upućenoj javnosti osvrnuo i na uslove rada u RTB-u.

„Cenim i poštujem težak i visokorizičan posao koji obavljate i ponosan sam na sve vas. Zato će i dalje prioriteti u poslovanju RTB-a, pored povećanja proizvodnje i smanjenja troškova, biti bolji uslovi rada, edukncija, nova radna mesta i viši standard. Jer, dužnost menadžmenta je da, pored trajne stabilnosti kompanije i sigurne egzistencije za svih pet hiljada radnika, obezbedi sigurnost u radu zaposlenih i adekvatnu nagradu za njihov rad“, kaže Spaskovski.

Prvi čovek borskog basena izneo je i očekivanja o budućnosti firme.

„Duboko verujem da će RTB i danas, i sutra, i u budućnosti, biti jedan od najsnažnijih zamajaca srpske privrede i ekonomije, da će i dalje upošljavati ljude u Boru, Majdanpeku i regionu i da će trud i rizik koji radnici preuzimaju, čineći da svakim danom napredujemo, služiti za ponos generacijama koje će doći“, poručio je Spaskovski.

Na kraju javne čestitke on je poželio svima dobro zdravlje i mnogo uspeha u radu, uz rudarski pozdrav „Srećno!“.