Prvomajski uranak će ove godine biti ponovo organizovan na Borskom jezeru

Tradicionalni Prvomajski uranak na Borskom jezeru će, nakon dve godine pauze zbog epidemiološke situacije, biti ponovo održan ove godine.

Radnici Javno – komunalnog preduzeća „3. oktobar” uređuju zelene površine na plažama Borskog jezera na kojima Borani najčešće provode vreme za Praznik rada.

Grad Bor će obezbediti besplatnu autobusku liniju na relaciji Bor – Borsko jezero od 10 do 19 sati. Autobusi će saobraćati na svakih pola sata.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu Gradske uprave Grada Bora, lokalna samouprava je, u saradnji sa udruženjima građana, za Prvi maj organizovala nešto drugačiji program koji će pre svega biti posvećen najmlađima i boravku u prirodi.

„Uranak na Borskom jezeru biće organizovan ove godine. Izletište se već uređuje, komunalne službe rade na uređenju prostora. Ove godine smo odlučili da se posvetimo našim najmlađim sugrađanima. Povodom praznika biće organizovana porodična šetnja koja će tačno u podne krenuti od starog hotela „Metalurg” pa sve do hotela „Jezero”, tačnije do sportskih terena gde će se od 13 sati nastaviti dečije vežbaonice, rekreativni sportski turniri i ostale sportske aktivnosti u prirodi”, objašnjava član Gradskog veća, Milena Stanojković Kožović.

Lokalna udruženja, nastavlja Stanojković Kožović, koja su se uključila i pomogla u realizaciji ovih aktivnosti su Udruženje „Bebironče”, zatim Dom omladine Bor, kao i Sportski savez grada Bora koji će pomoći da dan u prirodi svi naši sugrađani provedu lepo sa akcentom na naše najmlađe.

Takođe, biće organizovano panoramsko razgledanje planine Crni Vrh. Žičara će Prvog maja raditi od 10 do 16 sati i vožnja će biti besplatna.

Borani, ali i posetioci iz drugih gradova koji ne odu na izletište i odluče da Praznik rada provedu u gradu, moći će besplatno da posete Zoološki vrt u Boru.