Prvomajski uranak na Borskom jezeru [FOTO]

Borsko jezero je, uprkos tmurnom vremenu, još jednom pokazao da je omiljeno mesto Borana za Prvomajski uranak.

Foto: Bor 030

Na šetalištima duž obala jezera danas se okupio veliki broj građana koji su uživali u prirodi, roštiljanju sa rodbinom i prijateljima, luna parku i vašaru starih zanata.

Foto: Bor 030

Borsko tradicionalno izletište, čak i u prohladnom prvomajskom danu, ugostilo je mnoge sugrađane ali i turiste koji su uživali u čarima jezera, sportskim i rekreativnim terenima, kao i trim-stazi.

Foto: Bor 030

Hotel „Jezero“ i restoran „Jezerce“ ugostili su posetioce koji su malo odmorili i uživali u blagodetima prirode. Prema rečima upravnice hotela „Jezero“ Milice Milovanović, svi smeštajni kapaciteti hotela su ispunjeni uglavnom gostima iz inostranstva.

Foto: Bor 030

Policijska uprava u Boru vršila je pojačanu kontrolu saobraćaja i javnog reda tokom prvomajskog praznika, a dežurale su i vatrogasna jedinica i služba hitne pomoći.

Foto: Bor 030

Kulturno-umetnički program, zbog problema sa strujom, nije sproveden do kraja. Još jedan nedostatak za razliku od prethodnih godina je izostanak besplatnog autobuskog prevoza.

Foto: Bor 030

Ekipa Web tima „Bor 030“ je posetila i izložbu skulptura Milorada Antića Pirketa u „Dolini mira“ na Borskom jezeru.

Foto: Bor 030

Skulpture, rađene u drvetu i metalu, Pirke tokom cele letnje sezone čuva na otvorenom i rado prima svakog gosta u svom dvorištu u „Dolini mira“.

Foto: Bor 030