PU Bor obeležila Dan policije

Svečanim polaganjem cveća na spomen obeležje poginulima u NATO bombardovanju 1999. godine Policijska uprava Borskog okruga obeležila je juče Dan policije i slavu MUP-a, Svetu Trojicu.

Svečanosti koja je povodom Dana policije, u spomen na 15.jun 1862. godine, kada je srpska žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, održana u borskoj muzičkoj školi, prisustvovala je Jasmina Milošević, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, Miroslav Knežević, načelnik Borskog upravnog okruga, ali i predsednici opština Bor, Negotin, Kladovo i Majdanpek, Živorad Petrović, Vladimir Veličković, Radisav Čučulanović i Dejan Vagner.

“Izuzetno je dobra saradnja Policijske uprave i lokalne samouprave i to ne od danas ili juče nego već duži niz godina. Trudimo se da lokalna samouprava pomogne sve što može. Prošle godine smo kupili dva vozila i sve ono što je trebalo kao pomoć Policijskoj upravi u Boru. Mogu da istaknem da je Bor zaista izuzetno bezbedan grad i nismo imali nekih većih incidenata što pokazuje da se zaista radi na preventivi”, kaže Živorad Petrović, predsednik opštine Bor.

Rad policijskih stanica Borskog okruga u proteklom periodu ocenjen je visokim ocenama. Na svečanoj akademiji u sali Muzičke škole “Miodrag Vasiljević” istaknuto je da je na području PU Bor u proteklom periodu očuvano stabilno stanje bezbednosti . Broj krivičnih dela smanjen je za oko osam odsto u odnosu na isti period prethodne godine, broj rasvetljenih krivičnih dela veći je za oko 18 odsto, a broj prekršaja je manji za oko 10 odsto.

“Posebno bih istakao odlične rezultate u oblasti suzbijanja kriminaliteta, odnosno u oblasti suzbijanja ilegalne trgovine narkoticima, povećanje procenta rasvetljenosti krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocima, stabilan javni red u ugostiteljskim objektima, na sportskim priredbama, kao i izuzetno afirmativnu ulogu školskog policajca u osnovnim i srednjim školama”, istakao je obraćajući se prisutnima Branislav Stojadinović, v.d. načelnika PU Bor.

Policijski službenici koji su prethodne godine zasnovali radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova položili su  zakletvu. Marku Kostiću iz Policijske stanice Bor, Draganu Iliću iz PS Negotin, Nenadu Bosniću iz PS Kladovo i Željku Balanoviću iz PS Majdanpek i Perici Petkoviću iz PS Donji Milanovac predsednici sve četiri opštine Borskog okruga uručili su nagrade.

Izvedena je i javna pokazna vežba obučenosti pripadnika policije, a za najmlađe je na kraju svečane akademije izvedena i kraća predstava “Pažljivko”, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.