PU Bor: Pojačana kontrola ispravnosti vozila

1
11

Iz Policijske uprave Bor saoštavaju da će  Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, u periodu od 26.11. do 01.12.2012. godine sprovoditi preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “Ispravno vozilo – bezbedno” u cilju pripreme vozila, za bezbednije učešće u saobraćaju.

Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Osim pomenutog, znatno bi se povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima.

Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanja pravila saobraćaja.

Akcija će se provoditi u periodu od 7 do 20 časova.

1 KOMENTAR

  1. Moze li se nesto uciniti sa rasvetom u ulici Mose Pijade jer ona nije po standardu o saobracaju vec po pesackim zonama?Mnogo slabije se vidi,narocito u zimskim uslovima kad pesaci prelaze kolovoz i uopste, jer se svetlo rasipa.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime