Radionica umetničkog videa „Video Art Lab“

Muzej rudarstva i metalurgije Bor otvara konkurs za prijem učesnika na radionicu umetničkog videa „Video Art Lab“ . Konkurs će biti otvoren od 25. septembra do 5.oktobra 2013. godine.

radionica-video

Pozivamo sve učenike srednjih škola opštine Bor da se prijave na konkurs za učešće na Umetničkim video radionicama „Video Art Lab“.

Tema konkursa ovogodišnjih radionica je „prostor“. Od polaznika očekujemo da odgovore na temu kroz lično i subjektivno poimanje prostora i prostornosti. Tema podrazumeva slobodno birani predeo enterijera ili eksterijera, mikro ili makro sveta. Prostor može biti predstavljen trodimenzionalno u perspektivi ili dvodimenzionalno geometrijski putem fotografija.

Uslovi konkursa:

  1. Popunjen prijavni list i
  2. od tri do 10 fotografija na temu „prostor“

poslati mejlom na: [email protected]

Edukujemo mlade ljude tokom radionice da putem aktuelnih medija (videa i fotografije) izraze čitljivu, vizuelno pismenu poruku koju će svako razumeti.

Projekat se sastoji iz četiri faze! Mladi prolaze kroz edukaciju (teorijski), realizaciju (prakticno, režiju i snimanje radova na terenu po zadatku), produkciju (montažu radova, zaokrugljivanje idejnog koncepta). Promocija audio-vizuelnog materijala biće predstavljena na izložbi u Muzeju rudarstva i metalurgije Bor.

Ove godine pored snimanja video materijala biće organizovan i kurs animiranog i stop motion filma, za sve one kojima je bliskiji crtež ili fotografija. Radionice su besplatne.

Kada i gde?

Radionice će biti organizovane u popodnevnim časovima u Muzeju rudarstva i metalurgije Bor, od 10. oktobra 2013. do 30. maja 2014. godine.