Radnici RTB-a Bor se odriču dnevnice da bi pomogli postradalima od poplava

Radnici Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor odrećiće se jedne dnevnice u znak solidarnosti i kako bi pomogli postradalima u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Srbiju.

rtb-jama-busenje-2

Rudari, metalurzi, floteri, mineri, palioci i ostali, ukupno 5.200 radnika Rudarsko-topioničarskog basena Bor, odreći će se jedne aprilske šihte i, na predlog menadžmenta kompanije, novac uplatiti na namenski račun koji je Vlada Republike Srbije otvorila za pomoć ugroženima u poplavljenim područjima. Odluka o solidarnoj novčanoj pomoći doneta je danas na sastanku poslovodstva RTB-a Bor sa predstavnicima reprezentativnih sindikata – jednoglasno!

Lideri svih sindikalnih organizacija koje deluju u RTB Bor Grupi bili su ovoga puta jedinstveni i pokazali su još jednom da velikodušnost i solidarnost rudara nisu bez razloga nadaleko poznati.

„Bespredmetno je da se humanost rudara testira, pa zato očekujem da će svi zaposleni, bez obzira na to kom sindikatu pripadaju, svojim potpisom dati saglasnost da jedna “osmica“ bude poklonjena onima kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija“ – rekao je jedan od sindikalnih čelnika u RTB-u Bor.

(Kolektiv/Bor030)