Radnici Sportskog centra kose travu na glavnoj plaži Borskog jezera, zvanični početak kupališne sezone odložen

Radnici Ustanove Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“ počeli su danas da kose i uređuju „glavnu plažu“ na Borskom jezeru, a iz ove ustanove apeluju na vlasnike parcela uz obalu da isto učine. 

Foto: Grad Bor

Iako je kraj juna Borsko jezero još nije spremno za otvaranje kupališne sezone zbog visokog vodostaja, mutne i hladne vode, ali i iz zbog visoke trave na mestima predviđenim za plaže.

Nadležni u Sportskom centru su nakon obilaska terena doneli odluku da odlože početak sezone dok se ne stvore uslovi za bezbedno kupanje.

Ipak kako je priobalje uraslo u visoku travu, odlučili su da samoinicijativo počnu sa košenjem i uređenjem zelenih površina na glavnoj plaži iako ova parcela nije u vlasništvu grada.

„Smatram da će vlasnici parcela u dogovoru sa Gradskom upravom i javno-komunalnim preduzećem omogućiti da se priobalje redovno održava i kosi. Mi smo prethodnih dana obilazili jezero i ustanovili da nije bilo uslova za uređenje plaža. Vodostaj je visok, voda je dosta mutna i hladna i na kolegijumu Sportskog centra smo konstatovali da još nisu stvoreni adekvatni uslovi za početak sezone kupanja, rekao je vršilac dužnosti direktora Sportskog centra, Zaviša Milosavljević.

On je dodao da će spasilačke službe biti angažovane tek po zvaničnom otvaranju sezone kupanja, kada budu stvoreni optimalni uslovi za bezbednost posetilaca.

Milosavljević je takođe izrazio nadu da će narednog dana radnici JKP „3. oktobar“ nastaviti sa košenjem drugog dela plaže, te je apelovao na vlasnike parcela duž priobalja da u saradnji sa javno komunalnim preduzećem redovno održavaju i kose to područje.