Radnici zlatare „Majdanpek“ dobili zlato umesto plata

Radnici zlatare „Majdanpek“ iznenadili su se kada im je umesto 10 zaostalih plata, rukovodstvo kompanije dalo zlato. U pismu dostavljenom portalu „Alo“ nezadovoljni radnici navode da je takav postupak rukovodstva potpuno nepromišljen, te da će tražiti da se ceo slučaj dodatno ispita, zbog osnovane sumnje da je iznos dat u zlatu nedovoljan da pokrije sve zaostale plate.

zlatara-majdanpek

Radnici zlatare „Majdanpek“ koja posluje u okviru Industrije za preradu metala d.o.o. Majdanpek uputili su medijima i svim nadležnim institucijama pismo u kome iskazuju nezadovoljstvo povodom podele zlata kao namirenja za neisplaćene zarade.

„Umesto 10 plata, koliko nam je firma bila dužna, dobili smo zlato. Neko je dobio zlatne dukate, a neko lomljeno zlato. Ne znam kako su sve to sračunali, ali znam da sam za deset plata, koliko mi je firma bila dužna, dobila zlato koje mogu da prodam za 60.000 ili za 100.000 dinara. Dakle, ispada da sam ceo mesec radila za svega 10.000 i plus nisam dobila novac nego zlatnike“, istakla je Milena Vodanović, radnica zlatare „Majdanpek“.

(Foto: Blic, Tekst: ALO, Bor030)