Radnik koji je upao u flotacijsko jalovište se oseća dobro, kompanija Ziđin se zahvalila borskim vatrogascima

Kompanija Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper) oglasila se saopštenjem povodom današnjeg incidenta kada je radnik ove firme upao u flotacijsko jalovište zbog čega su intervisali vatrogasci-spasioci.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Obavljajući svoje redovne aktivnosti u prvoj smeni, radnik Borske flotacije E.T. (43) okliznuo se danas (9. januara 2021. god.) i upao u flotacijsko jalovište “Bor”.

Radnik borske flotacije E.T. (43), obavljajući svoje redovne aktivnosti u prvoj smeni, okliznuo se danas i upao u flotacijsko jalovište “Bor”.

Radnik u trenutku ovog nesrećnog slučaja nije izgubio prisebnost, već je odmah mobilnim telefonom pozvao u pomoć svoje kolege, a oni vatrogasce. Pripadnici vatrogasno-spasilačke čete Policijske uprave u Boru reagovali su munjevito i na lice mesta došli u najkraćem roku.

Efikasnom intervencijom, uz pomoć sigurnosne opreme, tri vatrogasca spustila su se do E.T. i za manje od pola sata ga izvukli iz mulja, u kojem je bio do pojasa. U akciji spasavanja, sve vreme učestvovale su i kolege radnika E.T.

Radnik E.T. je, nakon što je izvučen iz mulja, uprkos tome što je odmah samostalno mogao da hoda, preventivno prevezen u gradsku bolnicu, gde je pregledan i utvrđeno je da nema nikakve povrede. E.T. se oseća dobro i pušten je kući.

Kompanija koristi ovu priliku da se zahvali za visoki profesionalizam, požrtvovanost i hrabrost koju su pokazali pripadnici vatrogasno-spasilačke čete Policijske uprave u Boru i izrazi najdublje poštovanje za njihov nesebičan i plemenit podvig.