RADOVI U PLANU: Mala sala Sportskog centra u Boru u veoma lošem stanju [FOTO]

Maloj sali Ustanove „Sportski centar Bor“ u narednom periodu trebaće ozbiljna rekonstrukcija, posebno što ovu halu koriste najmlađi borski sportisti.

Već više godina gomilaju se problemi u maloj sali borskog Sportskog centra. Naime, svake zime deo sale je u potpunosti nefunkcionalan usled stvaranja vlage zbog nataloženog snega na ravnom krovu. To u mnogome otežava izvođenje trenažnih procesa, ali i onemogućava odigravanje ligaških košarkaških i odbojkaških utakmica u tom periodu.

Poseban problem jeste i dotrajala podloga, koja je u jako lošem stanju, s obzirom na to da delovi parketa ispadaju, a lopta pri driblingu na mnogim mestima i propada.

Takođe, i izlepljene polomljene table relativno novih koševa, zadaju glavobolju, uglavnom košarkašima, ali i rekreativcima koji zakupljuju termine u maloj sali.

Zbog svih nagomilanih problema, kako ističe novoizabrana direktorica Ustanove „Sportski centar Bor“ Bojana Dlbokić Dubočanin, u narednom petogodišnjem periodu borsku kuću sporta očekuju brojni radovi, između ostalog i na rekonstrukciji male hale.

 „Nas u narednom periodu očekuju brojni radovi. Čeka nas reparacija krova na zatvorenim bazenima, zamena podloge u maloj dvorani, postavljanje led rasvete, sanacija sanitarija na zatvorenim bazenima, dogradnja kuglane i još mnogo toga“, istakla je Bojana Dlbokić, direktorica Sportskog centra.

Inače, u toku ove godine, borski sportisti koji treniraju u borskoj kući sporta dobili su veoma kvalitetnu ELAN sportsku opremu, i to: nove koševe, set za odbojku, nove rukometne golove, ali i potpuno nov parket u velikoj hali.

Na nastavak ulaganja i rekonstrukciju, kako obećavaju u Opštini Bor i rukovodstvu Sportskog centra, neće dugo čekati ni mala hala.