Radulović optužio rukovodstvo RTB-a za opstrukciju reformi

Ministar privrede Saša Radulović najavio je novi reformski paket za popravljanje poslovnog ambijenta. On smatra da će 2014. biti teška reformska godina uprkos jakim opstrukcijama koje dolaze od direktora preduzeća u restrukuiranju, među kojima prednjači Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor.

Saša Radulović / Foto: Beta
Saša Radulović / Foto: Beta

Ministar Radulović je u izjavi na „Novi magazin“ istakao da će 2014. biti godina reformi koje će biti teško sprovesti.

Prema njegovim rečima biće potrebno mnogo političke volje za reforme, jer one praktično predstavljaju razvlašćivanje političkih partija.

Radulović je kao uspeh u razvlašćivanju političkih partija naveo, makar i mesec dana zakasnelo, „zeleno svetlo“ Vlade za nove Zakone o privatizaciji i stečaju koji su 30. decembra prošle godine prosleđeni Parlamentu.

„Imali smo velike otpore, ali uspeli smo i sada je kritično važno da ti Zakoni brzo prođu kroz parlament. Cilj je da što više preduzeća u restrukturiranju stane na noge i da se očuvaju radna mesta. A primetili smo da ima sve više otpora i štetnih ponašanja pojedinih direktora tih preduzeća.

Najveće opstrukcije dolaze iz Rudarsko topioničarskog basena Bor, tamo su potrošili ogromne novce poreskih obveznika, traže nove pare a ponašaju se kao da ih i dalje štite neki političari. Ministarstvo privrede to više neće tolerisati“, bila je poruka ministra Radulovića.

(Novi Magazin)